reizenroutecontact


home over argument actueel persbericht agenda ruimte oproepen dossier educatie argument analog gevelprojectextra linkpagina

relevant:
copyright:

© copyright 2007 -
Argument Vertoningsruimte

klik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergroten
u bent hier:Educatie

Argument Vertoningsruimte

In een voormalig schoolgebouw in het centrum van Tilburg, was Argument gevestigd, samen met nog 9 ateliers. Argument is een kunstenaarsinitiatief en werd gerund door een aantal kunstenaars en kunsthistorici.

Het was een zogenaamde vrijplaats waar kunstenaars (uit alle disciplines, vandaar de term vertoningsruimte) de tijd en ruimte krijgen om te werken. De ruimte had geen ramen, alleen daklichten, zodat je van alles en iedereen afgesloten was en in alle rust kon werken. Na of tijdens een werkperiode werd het publiek uitgenodigd.
(De) kunst (van het) kijken


educatie - collage1

(De) kunst (van het) kijken was een afwisselende middag waar leerlingen interactief luisteren, kijken en zelf met beelden aan de slag gingen.
Want, zou onze maatschappij functioneren zonder beelden? Elke dag worden ook jongeren geconfronteerd met een enorme hoeveelheid beelden. Hieruit hadden wij een selectie gemaakt waarmee we in gesprek gingen met de leerlingen op zoek naar ‘de’ beeldtaal van jongeren.
Tijdens een tekenperformance werd een aantal begrippen geintroduceerd waarmee je kunt kijken. We maakten een vergelijking met andere beeldtalen. Wat doen beelden, wat is het doel? De werkelijkheid is een vertaling, maar waarvan?


educatie - collage2

Na een kort overzicht van vertoningen die in Argument te zien zijn geweest gingen we de lopende expositie bekijken en vertelde de kunstenaar over het werk en kon iedereen vragen stellen.

In het laatste deel van de middag ‘samplen’ de leerlingen een verzameling beelden (platen) tot één beeldverhaal, waarvan ze een korte presentatie gaven. Waar let je op met kijken?


Praktische informatie

Dit project (‘brainshop’) werd eveneens aangeboden in twee dagdelen, een op school en een te Argument (meer informatie Argument). Voor een beter beeld wat er in Argument te zien is geweest, kijk eerst eens op www.argument-tilburg.nl/dossier.


Argument Vertoningsruimte
voormalig adres:
Korte Schijfstraat 17 Tilburg


nu in argument:

over argument:

Argument was een klein maar groots bloeiend kunstenaars- initiatief in Tilburg. Van heinde en verre hebben kunstenaars er gewerkt en geëxposeerd, frank en vrij en zonder franje.pageloads
webdesign: Ædesign