reizenroutecontact


home over argument actueel persbericht agenda ruimte oproepen dossier educatie argument analog gevelprojectextra linkpagina

relevant:
copyright:

© copyright 2007 -
Argument Vertoningsruimte

klik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergrotenklik om te vergroten
u bent hier:Oproepen

Van tijd tot tijd behoorde interactie van een exposerende kunstenaar met het publiek tot onderdeel van een expositie. Daarnaast kon Argument zelf aandacht vragen voor bepaalde projecten.

Via deze pagina werd men op de hoogte gehouden van dergelijke oproepen.Algemeen

Argument was een kunstenaarsinitiatief voor kunst in de meest brede en eigenlijk zin van het woord en omstreken. Argument bood daartoe tijd en ruimte, ten volle te benutten voor het vrije experiment. Niet alleen het huidige tijdsgewricht was de norm, de machtige wetten van 'de markt', het recht van de sterkste, of het gelijk van de fundamenteelste waarheid, er zijn meer dingen die er toe doen. Vrije beeldvorming is een heel ander verhaal. Argument bood feitelijk de mogelijkheid tot tal van andere, nog ongekende vertalingen. Dat is te Argument 20 jaar gebeurd en argumenten te over om daar nog eens 20 jaar de tijd voor te nemen, maar helaas. 12 september 2001, Frank mcCourt, zo'n oude maar echte leraar, meer dan 25 jaar op een school in Brooklyn, een rustige man van tumulteuze Ierse komaf, wist het ook niet meer en: "...therefore the battle must be contended is not a battle for soldiers, its a battle for filosophers and poets- musicians and artists. But they will send soldiers, they are stupid...".

ARGUMENTENLABORATORIUM het EI !

Een volcontinu experimenteel laboratorium, ter verruiming van beeldvorming, want altijd is het ruim tijd voor voor verbetering - en versterking van discours en boute conclusies ten overstaan van het geŽerde publiek. Ter zinnenprikkeling van oog, hand en hersenen, vanaf het hoogste heelal tot aan de onderste krochten. De filosofie van het belcampisme mocht een leidraad zijn: "Eens, toen de schrijver (Belcampo) zich uitrekte na het ontwaken op de hooizolder van een grote boerenschuur, vloog een kip luid kakelend bij hem op en legde in haar vlucht een ei. Zo'n ei is het belcampisme. Maar in plaats van beneden te pletter te vallen, zoals het echte ei deed, blijft dit zweven of slaat meteen twee vleugels uit en heeft het vrij spel met alle eieren, die op de stokjes van hun absolute waarheid staan".
Argument Vertoningsruimte
voormalig adres:
Korte Schijfstraat 17 Tilburg


nu in argument:pageloads
webdesign: Ædesign