NIEUWS PERS FOTO's TRAKTATIES

Traktaties

Op deze pagina vindt u aankondigingen, korte stukjes en projectomschrijvingen van deelnemende kunstenaars. Dit overzicht is niet als agenda bedoeld, het geeft weer wat de kunstenaars voor u in petto hebben.

Een uitgebreid programmaoverzicht vindt u hier, of u kunt zich wenden tot Argument Vertoningsruimte.

Liesbeth Huyben  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Liesbeth Huyben
Bas Mulder  ·  30 juni tot en met 15 juli Bas Mulder

Mijn doeken zijn een abstracte vertaling van de stad waarin lijn en vlak centraal staan. De distorsie die ontstaat door te spelen met perspectief en verdwijnpunten benadrukken de vergankelijkheid van de elementen uit de moderne stad. De strijd die daar continue voortgaat tussen oud en nieuw, sloop en opbouw van gebouwen, wijken en uiteindelijk hele steden zijn een grote inspiratiebron voor mij. De gelaagdheid van de doeken staat in nouw verband met de transformatie en groei van een stad. Ieder persoon ervaart een stad op zijn eigen manier, zo kun je dezelfde stad meerdere keren bezoeken en steeds nieuwe impressies opdoen. Mijn doeken vragen om eenzelfde actieve manier van kijken en beleven, een ieder vindt zijn eigen ritme in het doek.
Timothy Mahler  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Timothy Mahler
Helma Veugen  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Helma Veugen

Helma Veugen werkt meestal in natuurreservaat De Groote Peel in Ospel. Het landschap is het onderwerp in haar werk (en in de Peel één boom in het bijzonder) met als thema ruimtelijkheid oproepen op het platte vlak. Het werk wordt gemaakt op papier met gewassen Oost-Indische inkt, aquarelpotlood en pigmenten.

Voor Een Mieterse tijd is zij uitgeweken naar de speeltuin naast Argument. Haar werk ontstaat onder allerlei weersomstandigheden. Bijvoorbeeld regendruppels zorgen voor een eigen structuur in de Oost-Indische inkt.
Ad Roefs  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Ad roefs - PARTYBOOG

Een boogconstructie op basis van (onderdelen van) partytenten die Argument Vertoningsruimte in ruime mate op voorraad bleek te hebben. Met behulp van spandraden van waslijn, musketonhaken en klemmen uit de altijd weer inspirerende collectie van de onvolprezen Gamma-winkels worden deze in wezen gammele constructies tot een oersterk geheel. Een ereboog in 5 segmenten die geheel voldoet aan de regels van de gulden snede, modulor en nog zo wat. Overspanning 8,5 meter en 5,5 meter hoog, toe maar. En de hand (een kopie op ware grootte van een deel van een kolossaal beeld van keizer Constantijn zich bevindende in de collectie van het Palazzo dei Conservatori te Rome en wereldberoemd geworden door de film The Belly of an Architect van Peter Greenaway), tja die hand. Die zal met de hand gemaakt moeten worden lopende deze manifestatie. Zo God het blieft.
Bram Wiersma  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting

Bram Wiersma

www.wiersma-smeets.eu
Moniek Smeets  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting

Moniek Smeets

De komende weken gaat Moniek misschien heel veel oud werk van stichting Anna richting Argument transporteren / tijdelijk verhuizen. Ze houdt zich de laatste weken dan ook voornamelijk op de been met dromen over oud werk in een nieuw jasje.

Zo zou er een knuffelcorner op het plein van Argument moeten komen, waar mensen met "verkering" of die daartoe de behoefte voelen zich kunnen terugtrekken. Ook zou het fijn zijn als er een muzikale afwas-hometrainer op het plein zou geplaatst worden door Moniek. Een speciale kinderhoek met kindvriendelijke bedienbare half afgemaakte robots, waarin de tv met touwtreksysteem niet mag ontbreken. Alternatief vuurwerk met boormachines, ballonnen en fietspompen.

Enfin, dit stukje mag niet al te lang worden dus wordt er met Bram Wiersma komende weken geëxperimenteerd aan een AV / multimedia / digitale poppenkast waarin het publiek dan Jan Klaassen en Katrijn zijn. En... overal zal er door ondergetekende een smakelijke en gastvrije gruis service worden verleend in het allerlaatste niet rookvrije horecajaar.

www.wiersma-smeets.eu
Martijn de Boer  ·  voortdurend online en vaak aanwezig klik voor vergroting

Martijn de Boer

Martijn is naast beeldend kunstenaar ook webdesigner. Onder andere verantwoordelijk voor de website van Argument Vertoningsruimte en AUDIOLOOP, weet hij dat tegenwoordig niets meer lijkt te kunnen bestaan zonder een online tegenhanger. Geheel vrijwillig stort hij zich dan ook op de website van Een Mieterse Tijd.

Daarnaast probeert Martijn elke dag een kort filmpje te maken in en rondom Argument. Deze video's staan bij de foto's, maar ook op YouTube als playlist. Wat hij verder nog (aan kunst) gaat doen wacht hij nog even af. Er zijn veel plannen, maar het internet roept.

Homepage: www.martijndeboer.com
Martijn op YouTube (korte pretentieloze filmpjes)
Martijn op MySpace (eigen muziek)

speel audio
Martijn de Boer - untitled - serenade for oboe and electric piano (intro) [testfile]
Cees van Raak  ·  zaterdag 30 juni om 20.30 uur Cees van Raak

Gedichten rondom G.O.D.
(geboorte, orgasme en dood)
Martin Peulen  ·  zaterdagavond 30 juni en zondagmiddag 1 juli klik voor vergroting
Martin Peulen - zang

Martin Peulen - poezie en klarinetCirkels raken cirkels

Cirkels raken cirkels.
Alleen
gelaten volg ik de weg.
Gebouwen
volgen gebouwen,
onderbroken door een langzame voorbijganger.
Water van leven en dood.
Rotsen klimmen in rotsen.
Stemmen klinken in stemmen
Dringen door de muren,
beroeren de huid.
Glimlachen in de stilte
wiens gewaad ze dragen.
Hoe ver draagt het verlangen
de open ogen naar binnen.

www.martinpeulen.nl
Tom America  ·  zondag 1 juli om 15:00 uur klik voor vergroting
Tom America om 6 uur s'ochtends op een verlaten Piazza del Campo te Siena

Tom America

Tom America houdt een lezing over de invloed van "Europa" op zijn muziek. Tot slot komt toch nog NOORD voorbij, de ode aan de wijk die aan de bovenkant van Tilburg ligt ("de wereld" om de hoek). Op dit moment is hij deze multidisciplinaire voorstelling samen met beeldend kunstenaar Rob Moonen e.a. aan het creëren. De lezing is doorspekt met veel film en muziekfragmenten.

www.tomamerica.nl
www.domeinnoord.nl
Pisteffo  ·  zondag 1 juli om 15:30 uur klik voor vergroting

Pisteffo

zounds en zongs en poezie en veezay en levende zchilderingen.
Houdt u van ruis?

Pisteffo (alias Stef Duym) tracht op het podium een klank-en-beeld collage te maken waarvan de betekenis hem zelf slechts met momenten duidelijk is. De ruis ertussen vindt hij minstens even interessant. Hij nodigt mede spelers uit. Die komen uit verschillende disciplines.

Pisteffo bestaat dankzij :
Jay Speelheuvel : veejay.
Fronk Poetry Systems : God's woord verfronkt.
Dmonkeyjazz : jazz drums.
Pluk en Fee en Sarah en Airober Erwin en Freelans en... de Aanwezigen

Pisteffo is ook zanger gitarist van Squeezable Future: www.squeezablefuture.be
Cornelia Bruinewoud  ·  30 juni - 1 juli, daarna nog te zien tot en met 15 juli klik voor vergroting
like a rolling stone
no direction home......


Cornelia Bruinewoud

'A WAY OF STONES'


is een internationaal project dat op verschillende plaatsen in de wereld uitgevoerd wordt, onder meer tijdens 'een mieterse tijd'

tijd en ruimte zijn de vraagstellingen binnen dit project.
is er hier nog plaats?
kan ik hier zijn?
word ik opgeslokt, verwijderd, gekanaliseerd of opgenomen?
nu, morgen, nooit?
Peggy en de rest  ·  dinsdag 3 juli 20.30 uur Peggy en de rest

Peggy en de restbestaat uit zeven zangers + een basklarinet die als het ware meezingt en als zodanig de baslijnen verdubbelt. Zij zingen liederen uit de XVIe en XVIIe eeuw. Trieste liedjes, maar ook vrolijke.
Jacq en Bert Palinckx  ·  zaterdag 7 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Jacq en Bert Palinckx

Jacq Palinckx: akoestische gitaar, composities
Bert Palinckx: contrabas

In 1983 richtten de gebroeders Palinckx de groep Palinckx op. De groep treedt met groot succes op in binnen- en buitenland. Alhoewel de muziek zich de laatste jaren steeds meer heeft ontwikkeld naar de rockmuziek zijn de wortels die liggen in de geïmproviseerde en gecomponeerde muziek altijd gebleven. De vrijheid om ieder bruikbaar idee of concept op het Palinckx-idioom te laten inwerken, heeft ertoe geleid dat Palinckx haar werk presenteert als free link music.

Nu, bijna 25 jaar, honderden optredens en twee elpees en elf CD's later, is de groep Palinckx ter ziele en gaan Jacq en Bert voorlopig verder als duo. De composities van Jacq Palinckx vormen het uitgangspunt voor spannende improvisaties waarbij geen enkel muzikaal idioom en materiaal wordt geschuwd. De kamermuziekachtige setting van een duo wordt benadrukt door het gebruik van akoestische instrumenten. Gebleven zijn de dwarsheid en wendbaarheid.

www.palinckx.nl
Staplerfahrer  ·  zondagmiddag 8 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Staplerfahrer / Steffan de Turck

Staplerfahrer is Tilburger Steffan de Turck, een "geluiden kunstenaar" die speelt met gekraakte en gebroken geluiden, circuit bended speelgoed en elektromagnetische golven. Zo'n 15 jaren geleden, ontstond er een interesse in "muzikaal lawaai" via het kortsluiten van zijn eerste platenspeler. De verrassingen die hij aldoende ontdekte, waren zijn inleiding in de wereld van piep, klik en kraak. Sindsdien groeide zijn verwondering voor elektronische geluiden alsmaar door, zo ook de behoefte om deze geluiden te verwerken en ze toe te passen in een muzikaal formaat...

www.staplerfahrer.nl
Uli Kürner  ·  7 - 8 juli en 14 -15 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

COME TOGETHER (head : remix)

. . . een project van Uli Kürner

COME TOGETHER (head : remix) is een interactief project voor een tot en met drie bezoekers en walkmans.

COME TOGETHER (head : remix) bestaat uit een electronische bewerking van de oude Beatles-song en een driedelig puzzle; gebruik deze song en de puzzle om mentaal in contact te treden met je medemens.

COME TOGETHER (head : remix) kan worden ervaren op drie verschillende plekken in en rond dit gebouw. Zoek de plekken op met behulp van de plattegrond. Loop naar de plekken. Op elke plek vind je een ander fragment van het puzzle. Sta of zit op dit puzzlefragment. Zet je walkman aan en luister zolang je wilt; de muziek duurt in principe oneindig lang, zij heeft begin noch einde. Maak de puzzle compleet in je hoofd -samen met de andere collega's; ontmoet elkaar in gedachte. Come together.
Jan Doms  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting

Jan Doms

Moving Message Board nr 1 2007
'Eeuwige Reis'


Lichtkrant; formaat 290 x 75 x 50 mm / zwart frame / rode leds ­ 501 karakters inclusief spaties - message 4

Tekst en editing: Jan Doms (1949) - uit script 'Het Paleis om vier uur in de ochtend' - 2001 Ammerzoden / 2006 Epe.
Werking: continue (24 uur per dag) tijdens de project periode.
Egbert Aerts  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting

Egbert Aerts
Paul Bogaers  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting

Paul Bogaers
Zeus Hoenderop  ·  30 juni tot en met 15 juli klik voor vergroting klik voor vergroting
Heilige Anna                 verloren tijd


Film Wachten - Zeus Hoenderop

Er was eens een meisje dat ziek werd
en heel lang moest wachten.
Ze tekende om de tijd te doden.
Eén tekening kwam tot leven,
de heilige Anna,
die haar hielp een eenzame wachttijd door te komen.
Anna verzorgde het meisje en liet haar groeien,
waardoor mensen haar kracht zagen,
en ze los kwam van haar stigma.


Stigmata zijn de wonden in de handen en voeten van Jezus, toen hij aan het kruis werd genageld. Er zijn vele meldingen van gevallen waarbij mensen precies dezelfde wonden kregen, maar de oorzaak is onduidelijk. Sommigen denken dat stigmata duiden op een wonder. In de film Wachten zien wij het wonder van de heilige Anna, de grootmoeder van Jezus. Tijdens een initiatieritueel laat Anna jongeren in de jeugdzorg hun eigen kracht voelen, waardoor ze zich kunnen losmaken van hun opgelegde stigmatisering.
Wouter Jaspers  ·  zaterdagavond 14 juli klik voor vergroting klik voor vergroting

Franz F. Fjödor / Wouter Jaspers

Franz F. Fjödor is het pseudoniem van poëet/schrijver en allround muzikant Wouter-Franz Jaspers (Deurne 1986). Zijn verbeeldingskracht en bijzondere experimentele kijk op muziek, kunst en de rest van de wereld maakt hem een jonge kunstenaar met een mooie toekomst.

Al vanaf jonge leeftijd treedt Wouter Jaspers op met verschillende muzikale projecten, van proto-punk tot poëtische anti-folk. Hij heeft een passie opgebouwd voor (anti-)muziek in al haar aspecten. De wereld in staat van verwarring is een duidelijk thema in zijn muzikale werk. Met zijn dronende deprimerende soundscapes/ambienttracks wil hij mensen zout in de ogen gooien. Niet om de ogen uit te branden, maar om mensen helderder te laten zien. Zijn fascinatie voor de dood, genocide en de gehele zelfkant van de samenleving is een thema dat je kan horen door zijn hele oeuvre.

Op het Mieters Festival gaat Wouter Jaspers een samenwerking aan met Marlou Zandvliet (Leiderdorp, 1983), voormalig studente aan het Londen's Conservatorium en nu fulltime zangeres. Verwacht een breed aanbod van geluidsgolven die variëren van dromerige vocalen tot overstuurt brullende bassen, psychedelisch tot het slotakkoord.

www.wouterjaspers.nl
www.myspace.com/franzfjodor
Mieterse Groeven  ·  zaterdagavond 14 juli klik voor vergroting

Mieterse Groeven

DJ's Eric Toornend, Reinoud van den Broek en Ton Smits presenteren:
Mieterse Groeven - vergeten funk, soul en rare grooves
Trans Luv Airlines  ·  zondag 15 juli na 15:00 uur
Trans Luv Airlines - Lo-Fly sinds 2004

Een luidruchtige prijsvechter die zich hoorbaar maakt in het overweldigende aanbod der muziekindustrie. Low budget is ons credo: compact, maar met maximaal effect! Lage kosten en hoog rendement, jagend door de ijle lucht van onze stratosfeer, continentaal en intercontinentaal, zelfs een trip naar de sterren wordt niet geschuwd...
Ons pilotenduo voert U in een mum van tijd naar alle uithoeken van het muziekuniversum. Onderweg wordt U door ons bekwame cabinepersoneel getrakteerd op een 6-snarig menu van breed galmende delicatessen en vettig ronkende snack, weg te spoelen met een staccato coctail (met pluutje!) van een ginfuzz en tremelotequila.
"We hope you enjoy your trip with TLA"

Grond - en cabinepersoneel: Willem de Visser 6-snarige turboprop., 1ste piloot, warme en koude dranken. Goof Salimans 6-dradige toepolev (ongeaard), incheckbalie en bagage. DiDi Düsenjäger Beheer kerosine (200 bpm) en sanitair. Dick Fokker 4-aderige afterburner en kaartlezer.

Homepage: www.goofsalimans.nl
Trans Luv Airlines op MySpace
We are Frankees  ·  zondag 15 juli na 15:00 uur klik voor vergroting klik voor vergroting

We are Frankees

We Are Frankees speelt op zondagmiddag 15 juli een aantal nummers waarbij; minimaal één kip tot kakelen komt, de liefde aan de Rock en Roll wordt verklaard, een heel onaardig anti-liefdes liedje ons pad kruist, de totale leegte gewoonweg in het Engels zal worden bezongen en waarbij warempel zelfs het hele Brabantse land nog even voorbij komt toeteren... punt.

Kortom: Een ware dosis after-party input voor een ieder die horen wil!

speel audio
We are Frankees - Compilatie
Argument Vertoningsruimte, Anna, Een Mieterse Tijd
naar boven stats:  views
email Argument Vertoningsruimte · Korte Schijfstraat 17 · 5038 SV Tilburg · Tel/fax 013-5353785