NIEUWS PERS FOTO's TRAKTATIES

Pers

Persberichten en aanvullende informatie over Een Mieterse Tijd.Gedurende de hele periode van Een Mieterse Tijd zal de Mieterse Courant verschijnen.

U kunt de laatste editie van de Mieterse Courant per email ontvangen door op de afbeelding rechts te klikken.

U ontvangt maar n editie per verzoek. De redactie van de Mieterse Courant draagt er zorg voor dat uw email-adres niet wordt gebruikt voor andere doeleinden.

klik voor vergroting klik voor vergroting

Uitnodiging (voor - en achterkant)
Ontwerp: Moniek Smeets en Sandra Eijkman
Uw eigen website linken naar Een Mieterse Tijd? Dat kan. Klik hier.
    persbericht, begin juni 2007


Een mieterse tijd

Zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli 2007

Opening: zaterdag 30 juni 20.00 uur
open: donderdag tot en met zondag 14.00-18.00 uur
work in progress te Argument binnen en buiten op het plein

in de weekends: divers spektakel vanaf 20.00 uur en
dinsdag 3 juli: 20.30 uur
eindfeest: zaterdag 14 juli 20.00 uur-....
afterparty: zondag 15 juli 14.00-18.00 uur


Een mieterse tijd

Lang geleden, toen de mensen nog in Ot en Sien geloofden, had je nog kinderen. Kinderen die hoepelden, knikkerden, kaatsenbalden en die diefje met verlos speelden of boompje wisselen, wel te verstaan. Dat deden ze dan op zo'n speelplaats. Ja, zo een dus. Met grote bomen erop en schoolramen die streng neerkeken op de dartele jongelui. Een mieterse tijd was dat.Het was ook altijd hoogzomer toen, tenzij er gepriksleed moest worden of geschaatst op botjes of Friezen natuurlijk. Ach ja.
Zijn die tijden voorbij dan? Welnee, jh! In die zomer van 2007 werd er weer geravot als weleer. Terwijl de schooljeugd spoot, slikte, smste en pokmonde als er even niet gevoetbald kon worden, vermeiden jonge geesten zich op de zinderende tegels waar eens hinkelbanen en knikkerputjes waren.
Een waarschuwing is evenwel op zijn plaats: het betreft hier geen kinderen, maar Kunstenaars. O hemeltje! Dat zal wel weer wat worden, als men die drommelse uitvreters hun gang laat gaan.
Welzeker dus! 30 juni tot en met 15 juli te Argument en ter ANNA, twee speelplaatsen met bijbehorend onderkomen. Een mieters zomerfestival met bijdragen van:

Egbert Aerts, Tom America, Cees van Baardewijk, Herman ter Beek, Martijn de Boer, Paul Bogaers, Ties ten Bosch, Cornelia Bruinewoud, Frank Crijns, Jan Doms, Stef Duym, Gertjan Endedijk, Franz Fjdor, Armand van Gils, Frans van Hoek, Rita van Hoek, Zeus Hoenderop, Liesbeth Huyben, Ad van Iersel (o.v.), Wouter Jaspers, Vincent Koreman, Rudi Klumpkens, Uli Krner, Ton Lammers, Len Lommerse, Peggy Maas, Timothy Mahler, Bas Mulder, Jacq Palinckx, Pier Pander Stapel, Peggy, Martin Peulen, Miranda Poel, Ernest Potters, Cees van Raak (o.v.), Ad Roefs, Goof Salimans, Mirjam Sikkers, Moniek Smeets, Ton Smits, Martin Stoop, Jeroen Stout, Trans Luv Airlines, Erik Toornend, Steffan de Turck, Vatican Analog, Bas Verbeek, Mieke Verkuyl, Helma Veugen, Willem de Visser, We are Frankees (Francisca Barten en Kees Hogenhout), Coen Wever, Bas Welling, Bram Wiersma e.a.


Zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli 2007

Manifeste dagen te Argument: totaal spektakel traktatie


Weer eens hopende op een zinderende zomer, zintuiglijk gevoed door Tilburgs licht en Tilburgse luchten, maar hopelijk ook gevoed door de Tilburgse ziel en hopelijk ook door vele andere zielen die de kunst, Tilburg en de wereld een warm hart toedragen, hopen ook wij dat Tilburg zal opstoten in de vaart der volkeren. Wij willen daar zeker niet bij achterblijven, maar daartoe zeker wel onze steen bijdragen. Daarom organiseert ARGUMENT een mieters zomerfestival, zo u wilt een mieterse manifestatie, of nog beter 'gewoon' een mieterse tijd. Dat geschiedt in nauwe samenwerking met ANNA. Er is reeds een sfeertekening geschreven en een oproep gedaan die mieterse tijd mee te maken. Daarmee zijn wij kortelings de boer op gegaan en er heeft zich reeds een schare aan kunstenaars gemeld van allerlei kunne. Want daar hebben wij wel naar gezocht, speelkameraden jong en oud, die hoog spel kunnen spelen en toch van degelijke kwaliteit en goede wil zijn. Want bij Argument en Anna is het niet anders : meedoen is belangrijker dan winnen, een ware Olympische gedachte. Gedrien bieden wij de speelruimte, organisatie, publiciteit, service, knowhow enz. Wij zullen de de kunstenaars koesteren vanaf het begin tot en met het eind. Opdat het werkelijk een mieterse tijd wordt. Daarover zal dan tot slot een onmiddelijk beeldverhaal verschijnen. Maar voor het publiek geldt zeker: meemaken is meebeleven:

Manifeste dagen te Argument

Met andere woorden: Argument en ANNA bieden de stad een manifest festival van een mlee van kunstenaars, terwijl kunst in de meest brede en eigenlijke zin van het woord en omstreken de hardcore blijft. Tegelijkertijd is er wel sprake van allerlei disciplines en media (theater, beeldende kunst, muziek, pozie, film, kookkunst, etc.). Wij hopen op allerlei crossovers, samplings en remixing, om het maar eens in moderner woorden te zeggen. Sommige kunstenaars zullen met veel aankomen of van ver of van dichtbij, sommigen met klein detail. Zo gaat dat met een dergelijk festival. Daar hebben wij ervaring mee. Het publiek nog steeds niet. Daarom zullen wij het hartelijk ontvangen.
Argument Vertoningsruimte, Anna, Een Mieterse Tijd
naar boven stats:  views
email Argument Vertoningsruimte · Korte Schijfstraat 17 · 5038 SV Tilburg · Tel/fax 013-5353785