overzicht
kunstenaar
klik hier voor het item
Toos Nijssen - Zelfportret van een boom    

12 januari tot en met 2 februari 2003

website kunstenaar Ga naar website kunstenaar

Toos Nijssen is videokunstenaar. Ze werkt sinds enkele jaren aan een archief dat bestaat uit ongeveer 360 videoportretten. Het zijn portretten van mensen die, in een afgezonderde ruimte in stilte, 5-60 minuten voor de camera hebben gezeten. Daarnaast maakt zij zelfportretten op papier (1.50 X 1.20 m.).

In het kader van het project WAND DADEN heeft zij een videoinstallatie gebouwd van natuurlijke materialen. De titel van de installatie “Zelfportret van een boom” geeft al aan dat Nijssen deze keer niet gewerkt heeft met portretten van mensen.
Nijssen zelf: “...Eigenlijk zou ik op reis zijn in Vuurland in het uiterste zuiden van Chili. Ik had me verheugd op de enorme leegte en stilte van het landschap: geen mensen, alleen ruimte en tijd. Helaas ging de reis niet door; dus wilde ik een ruimte bouwen waarin ik diezelfde leegte en stilte zou kunnen ervaren. Dit heb ik getracht weer te geven en ben tevreden met het resultaat: ik zou wel in het beeld willen wonen. Dat dacht ik ook toen het idee ontstond om naar Vuurland te gaan: daar zou ik wel willen wonen...”.
kunstenaar voorkant
voorkant uitnodiging
achterkant
achterkant uitnodiging
vloer
vloer

overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
omhoog omlaag venster sluiten
overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
thumb 1
thumb 2
thumb 3
vergroting

foto's door Martin Stoop © , uitnodiging door Ron Eijkman 
Afbeeldingen mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden gebruikt