overzicht
kunstenaar
klik hier voor het item
Sabrina Basten - Messy mind map / mei-november 2007                         (in vier akten)
25 november tot en met 16 december 2007

website kunstenaar Ga naar website kunstenaar

De ruimte van Argument is in zijn geheel gericht op de ‘Messy mind map’. Deze komt voort uit een serie studies waarin Sabrina Basten conflicten, zowel persoonlijk als werk gerelateerd, in tekeningen uitwerkte. Deze voorstudies hebben geleid tot ÈÈn groot werk, de ‘Messy mind map’:
Hierin komen een groot aantal aspecten samen. De relatie tussen het begrip ‘Me’ (ik) en de omgeving, waarbij er meerdere identiteiten meespelen, door de omgeving gemaakt. Identiteiten waarop publiek en omgeving anticiperen. Dat wordt in het werk een plek gegeven. Tevens speelt mee het ‘Rizoom’: een wortel die niet vanuit een punt groeit, maar telkens ook vanuit andere centrale punten. Dit organische, rizomatische proces vormt de basis van dit project.

De ruimte is donker. Achterin licht de ‘Messy mind map’ op. Op de linkermuur de titel, rechts een koptelefoon, waardoor sporen te horen zijn van de openingsperformances, waarin vier mensen ieder op een manier de ‘Messy mind map’ voordragen. De voordrachten waren tijdens de hele tentoonstelling te beluisteren.
kunstenaar voorkant
voorkant uitnodiging
achterkant
achterkant uitnodiging
vloer
vloer

overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
omhoog omlaag venster sluiten
overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
thumb 1
thumb 2
thumb 3
vergroting

foto's door Martin Stoop © 
Afbeeldingen mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden gebruikt