overzicht
kunstenaar
klik hier voor het item
Tijdens Jan Karremans - Een oorlog van elke dag

25 februari en 4 maart Paradancer #1 - Psychosis
11 maart Paradancer #1 danst Psychosis en Pisteffo zingt de oorlogsblues
18 maart Cees van Raak draagt gedichten voor Ga naar website kunstenaarPsychosis wordt gedanst door Paradancer #1 binnen de installatie van Jan Karremans. Deze dans is een onderzoek naar hoe het lichaam zich wel, dan niet, aanpast aan veranderingen tot stand gebracht door combinatie van geest, gevoel en beweging. Hierdoor zal deze dus elke keer anders zijn.
De eerste twee dansexperimenten hebben geleid tot boeiende confronterende voorstellingen in het publiek. De -bij nader inzien- tamelijk schokkende tekeningen, veelal met staccatoachtige lijnvoering waren ‘life’ terug te zien in haar bewegingen. De tekeningen werden ter plekke driedimensionaal nog meer voelbaar.
De Belgische Pisteffo en de Deense Paradancer #1 hebben elkaar te Argument ontmoet. De wederzijdse waardering was zo groot, dat zij samen Psychosis­ een oorlog van elke dag in een weer nieuwe volkomen improvisatorische vorm durfden te vertonen.
Als afsluiting draagt Cees van Raak gedichten voor met als onderwerp Eros en Thanatos, de twee kanten van de menselijke medaille.
kunstenaar voorkant
voorkant uitnodiging
achterkant
achterkant uitnodiging
vloer
vloer

overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
omhoog omlaag venster sluiten
overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
thumb 1
thumb 2
thumb 3
vergroting

foto 1 ©  Martijn Kool
foto 2-3 © videostills Argument
Afbeeldingen mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden gebruikt