overzicht
kunstenaar
klik hier voor het item
Anton watzeels - Wandzaden    

9 maart tot en met 30 maart 2003

website kunstenaar Ga naar website kunstenaar

In het kader van WAND DADEN zal het “Instituut voor Zwakke plantjes”, in 1999 in het leven geroepen door Anton Watzeels, haar eerste ­tijdelijke- filiaal van de zaaddonorbank Tilburg openen. Het instituut projecteert menselijk gedrag en emoties op de plantenwereld. Het komt op voor de zwakkeren in de plantenmaatschappij en probeert zich te verplaatsen in het vegetatieve gevoelsleven.
Op de achterwand komt een monoculturen zadenwand te hangen, netjes gerangschikte plantenzadenzakjes met dezelfde plantensoort: passiflore bleu pâle, de muurbloem bij uitstek. Het is de bedoeling dat bezoekers de wand gedurende de tentoonstelling zichtbaar laten veranderen in een multiculturen biodiversiteit.
De wand wordt intens verlicht met groeilampen. Voor de wand komt een hekwerk met traliedeur en iemand van een bewakingsbedrijf die ons bioculturele erfgoed bewaakt. Donoren kunnen in een privacyruimte ­in alle discretie- hun meegebrachte plantenzaden in daarvoor bestemde zakjes doen. Desgewenst kunnen ze het register invullen, zodat later de herkomst van de zaden te herleiden is. Dit alles wordt begeleid door een verpleegster/hostess.
kunstenaar voorkant
voorkant uitnodiging
achterkant
achterkant uitnodiging
vloer
vloer

overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
omhoog omlaag venster sluiten
overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
thumb 1
thumb 2
thumb 3
vergroting

foto's door Martin Stoop © , uitnodiging door Ron Eijkman 
Afbeeldingen mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden gebruikt