overzicht
kunstenaar
klik hier voor het item
Rumatov + Rinus van Alebeek    

18 mei 2007

website Rinus van Alebeek Ga naar website kunstenaar

Een bezwerend geheel, dat is wat je verwachten kan met Rinus van Alebeek en Rumatov. Van dronerige soundscapes en fieldrecordings tot psychedelische abstracte geluidskunst.
Van Alebeek is bijna een uomo universalis. Hij schrijft, schildert, speecht en weet dit alles -samen met de soundscapes die hij maakt- te vermengen tot een groot geheel. Hij treedt op met zijn grote collectie cassettebandjes, die hij op verschillende spelers ten gehore zal brengen. Door te spelen met de sounds, de afspeelsnelheid, de keuze van de speler en natuurlijk het publiek weet hij een bezwerende sfeer op te wekken.
Rumatov opende de avond met hun experimentele geluid dat van alle markten thuis is. Soundbites, fieldrecordings, touch-sounds en ritmes, alles wordt verwerkt tot soundscapes die op je lijf inbeuken, je laten voelen waarom het soms lekker is om je simpelweg alleen te voelen. Ze benaderen hun geluid alsof het beeld is om het vervolgens abstract te verwerken in geluidscomposities. Fotografisch geluid maken is wat dit tweetal poogt te doen, met als resultaat een ervaring die je niet snel vergeet.
kunstenaar voorkant
voorkant uitnodiging
achterkant
achterkant uitnodiging
vloer
vloer

overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
omhoog omlaag venster sluiten
overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting overzicht: klik op de thumbs voor een vergroting
thumb 1
thumb 2
thumb 3
vergroting

foto's door Argument © 
Afbeeldingen mogen niet zonder uitdrukkelijke toestemming worden gebruikt